Romeo Dunca: în fiecare an se întâmplă asta și e o mare rușine!

La sfârșitul săptămânii trecute, stațiunea Muntele Mic a fost nealimentată cu energie electrică. Și de această dată, copacii încărcați cu zăpadă au căzut pe firele de electricitate, fiind afectată linia principală în 5-6 locuri. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că situația se repetă în fiecare an.

„Operatorul de electricitate vine și repară liniile doar iarna, când cad copacii pe linie. În fiecare an se întâmplă asta și e o mare rușine! Operatorul de curent încasează banii, dar nici nu-i trece prin minte să îngroape liniile, deși existau bani europeni pentru asta. Sunt foarte puține stațiuni în lume care mai au linii aeriene în zonele alpine, mai ales pe cele care trec prin pădure”.

Echipele operatorului de electricitate au intervenit sâmbătă și duminică, împreună cu pădurarii, angajații de la drumuri și echipele Salvamont. În cele din urmă, stațiunea a fost realimentată cu energie duminică după-amiază, dar a fost folosită linia secundară Sebeșel.

După cum ne-a informat șeful Serviciului Salvamont, Cornel Galescu, ieri pe Muntele Mic nu s-a putut schia, dar au fost în jur de 200 de turiști, care s-au bucurat de zăpadă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles