66% dintre elevi au promovat Evaluarea Naţională, în judeţul Caraş-Severin.

1183 de absolvenţi de gimnaziu din cei 1790 prezenţi au obţinut medii peste 5. Au existat 173 de medii între 1 şi 3, iar la polul opuş 94 medii între 9 şi 9,99. Doi elevi au luat media 10: Tudor Dragoş Minda de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Reşiţa şi Anca Stanoev Anca de la Colegiul Naţional „Traian Doda” Caransebeş.

***

Rezultatele la evaluarea naţională au fost făcute publice marţi în centrele de examen şi pe edu.ro. Tot astăzi, până la ora 20.00, pot fi depuse contestaţiile, potrivit calendarului aprobat de MEN.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la evaluarea naţională în întreaga ţară, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Probele au fost monitorizate audio-video. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la evaluarea naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. AGERPRES

Rezultate în Caraş-Severin

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?jud=14