Rezultate BAC 2022. Rata de promovare a crescut cu trei procente în Caraş-Severin

Rata de promovare a examenului de bacalaureat , după contestaţii, a crescut cu trei procente în Caraş-Severin, ajungând la 70%. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 511 candidaţi au depus contestaţii, iar 45 dintre ei au reuşit să ia note de trecere în urma recorectării lucrărilor.

De asemenea, după ce iniţial promovarea a fost zero la Liceul Tehnologic Iosif Coriolan Buracu din Prigor, acum rata a ajuns la 66%. După soluţionarea contestaţiilor, doi din cei trei elevi care au susţinut examenul de bacalaureat, au obţinut peste 5 la fiecare disciplină. Şcoala profesională Berzovia este singura din Caraş-Severin, unde procentul de promovare este zero, la polul opus, cu promovabilitate 100% se află Liceul Teologic Baptist din Reşiţa.

Rata de promovare (după contestații) înregistrată de absolvenții învățământului liceal care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022, în județul Caraș-Severin, este de 70,10% (cu 2,90% mai mare față de procentul înregistrat înainte de contestații).

În sesiunea iunie-iulie 2022 s-au înscris 1688 de candidați și au promovat 1090, din totalul de 1555 de candidați prezenți (în urma reevaluării lucrărilor contestate, au mai promovat 45 de candidați).

Precizăm că 133 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

La acest examen, nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Rata de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

De același autor

Related Articles