Restricţii suspendate în Ungaria

control, politie,  tiruri

Autorităţile ungare au anunţat suspendarea restricţiilor privind circulaţia TIR-urilor pe teritoriul ţării la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza caniculei.

Circulaţia camioanelor mai grele de 7,5 tone este interzisă, de regulă, pe teritoriul Ungariei cu ocazia diverselor sărbători, precum şi la sfârşit de săptămână, în perioada verii, de sâmbătă, de la ora locală 15:00 până duminică, la ora locală 22:00. Şoferii acestor autovehicule sunt nevoiţi să aştepte în parcări ridicarea restricţiilor impuse de autorităţi.

Ministerul Dezvoltării Naţionale a precizat că decizia privind suspendarea restricţiilor de la sfârşitul acestei săptămâni a fost luată după ce autorităţile de sănătate publică au emis o alertă de caniculă de nivelul II şi este de aşteptat ca temperaturile maxime să depăşească 30 de grade Celsius în zilele următoare. Şoferii de camioane vor putea circula astfel de drumurile din Ungaria în ambele zile, fără a fi nevoiţi să staţioneze în parcări, în condiţii de temperaturi ridicate, a mai informat Ministerul ungar al Dezvoltării Naţionale.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles