m stepanescu După aproape 2 ani şi jumătate de lucrări de extindere şi modernizare, Grădina zoologică „Prof. Ion Crişan” din Reşiţa a fost inaugurată astăzi în prezenţa prefectului de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a primarului Mihai Stepanescu, a unor consilieri locali şi reprezentanţi ai aparatului propriu. Iinvestiţia s-a ridicat la 7 milioane de lei şi a cuprins lucrări de extindere şi modernizare, dar pe lângă acestea, s-au achiziţionat şi animale şi păsări noi, printre care: zimbri, lame, un tigru, un jaguar, păsări exotice.

După toate aceste modernizări, grădina zoologică poate fi considerată parc zoologic şi dendrologic, ocupând un fruntaş loc doi în ţară în ceea ce priveşte suprafaţa ocupată, varietatea de animale şi clădirile multifuncţionale.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 16.00, iar preţul biletelor este neschimbat: 2,5 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii.

Fiul profesorului Crişan, Dan Crişan, stabilit în America, a transmis un e-mail cu prilejul acestei inaugurări, în care arată: „Dorinţa de a revedea meleagurile natale, locurile unde am crescut şi educat în familia prof. Ion Crişan, m-a determinat să poposesc în oraşul Reşiţa. Aici, la îndemnul celor cu care m-am întâlnit, mi-am îndreptat paşii spre parcul de la Muncitoresc, regăsind parcul zoologic complet renovat şi dotat, bucuria fiindu-mi deplină în a constata recunoştinţa reşiţenilor, intitulând parcul zoologic – PROFESOR ION CRIŞAN.

Da, este bucuria fiului care priveşte la realizările aceluia care i-a fost tată şi prieten. Îmi exprim admiraţia faţă de cei care au continuat începuturile modeste, totodată salutând iniţiativa Primăriei de a demara şi înfăptui dorinţa reşiţenilor.”