Reşiţenii îşi pot pierde locul de parcare dacă nu îl plătesc până în 31 martie

Pentru că în Reşiţa sunt de trei ori mai multe maşini decât locuri de parcare de domiciliu, oamenii sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe unde apucă. 

În prezent, la nivelul municipiului Reşiţa există aproximativ 10.000 de locuri de parcare de reşedinţă, în condiţiile în care în evidenţele Direcţiei de Taxe şi Impozite figurează 32.800 de autovehicule.  Municipalitatea amenajează anual noi locuri de parcare dar chiar şi aşa sunt insuficiente dat fiind că există foarte multe familii care au şi câte 3-4 maşini.

Şeful Serviciului Parcări, Daniel Țăpuc a declarat că anul trecut au fost create 800 de noi locuri de parcare, iar în acest an sunt deja realizate 400 de noi locuri de parcare care trebuie scoase la licitație după 15 aprilie. Până la sfârșitul anului vom avea în total, în jur de 700-800 de noi locuri de parcare. Vor fi în Govândari, în jurul Cinematografului Dacia, în spate pe la Republicii nr. 19 și vor fi şi în zona Luncă, pe străzile Eftimie Murgu şi Panseluței.

Pentru a nu-şi pierde locurile, reşiţenii au timp până în  31 martie să achite abonamentul anual, dată după care dacă nu sunt revendicate vor fi scoase la licitaţie publică, a precizat Daniel Ţăpuc. Modalitățile de plată ar fi la casieria de la blocul 800 dar în această perioadă nu recomandăm această variantă și îndemnăm toate persoanele să intre pe parcaridedomiciliu.primariaresita.ro unde să încarce actele online iar în următoarea zi o să primească linkul de plată. Şi legitimația se va primi tot pe mail.

Pentru plata taxei anuale de parcare sunt necesare următoarele documente:

  • Certificat de înmatriculare cu viza  I.T.P. la zi, și contract comodat , împuternicire dacă autovehiculul nu este în proprietate.
  • Buletin de identitate solicitant

Programul Compartimentului Parcări cu Plată cu sediul pe str. P.Maior  nr.2 (Bloc 800):

    – Luni-Miercuri   08.00-14.30.

    – Marţi-Joi           08.00-15.30.

    – Vineri                08.00-12.00.

După depăşirea termenului de plată, indiferent de motivaţia invocată de fostul utilizator, locul de parcare se declară vacant  şi poate fi atribuit prin licitaţie publică, solicitantului/solicitanţilor care au cereri în aşteptare.

2 COMENTARII

  1. Buna seara am o intrebare cateparcari ai voie sa ai pe apartament sau pe familie nu stiu cum se ia.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles