Reșița va primi ajutor de la Rezervele de Stat, dă asigurări prefectul Dragomir

Inundațiile de ieri au produs pagube în mai multe zone din Caraș-Severin, cel mai afectat fiind municipiul Reșița. În mai puțin de două ore, pompierii militari au primit peste 70 de apeluri la 112, a declarat comandantul ISU Semenic, Ionel Tilca.

„S-a intervenit la 45 de locuințe particulare, au fost afectate circa 20 de autoturisme. Cetățenii trebuie să fie conștienți că urgența lor este prioritară pentru noi, însă în funcție de gravitate! Am avut persoane care au sunat și de trei ori să ne solicite sprijinul că au apă în casă, dar în același timp aveam persoane în vârstă care erau cu copii și care trebuia să fie evacuați. Îi preluăm pe toți, dar avem resurse limitate și ne concentrăm eforturile acolo unde este cu adevărat nevoie să intervenim în primele momente”.

În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din această dimineață, s-a discutat și despre un sprijin guvernamental pentru zonele sinistrate. Intervenția a fost făcută de doi parlamentari cărășeni, după cum spune prefectul Ioan Dragomir.

„Senatorul Ion Mocioalcă și deputatul Silviu Hurduzeu au intervenit la președintele Agenției Naționale pentru Rezervele de Stat, Georgian Pop. Li s-a promis că de la rezervele de stat vor fi scoase, în special pentru Reșița, mai multe materiale. Cea mai afectată este zona aceea de pe centură, unde s-a produs o alunecare de teren cu afectarerea rețelei electrice. Se va mai face o deplasare în teren, vor mai face anumite măsurători și dimineață vom avea necesarul de materiale pentru a-l transmite la Rezervele de Stat, la București”.

Până la ora 20:00, județul Caraș-Severin se află sub atenționare meteorologică Cod Portocaliu ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, fiind prognozate descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibile vijelii.

De același autor

Related Articles