În municipiul Reşiţa va fi amenajat din donaţii, un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi, care le va oferi acestora şansa la o viaţă cât mai aproape de normalitate.

Fundaţia Comunitară Banatul Montan organizează în acest sens, un eveniment sportiv cu strângere de fonduri. Până în 15 octombrie, oricine poate participa la una sau mai multe probe din concurs: alergare, ciclism, înot, mers, deplasare în scaun cu rotile. Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar banii vor fi folosiţi pentru înfiinţarea acestui centru.

Comunitate în mișcare este un eveniment caritabil organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan.  Banii strânși din taxa de participare la ediția 2021 vor fi folosiți pentru a susține o cauză în care credem cu tărie: amenajarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în orașul Reșița, județul Caraș-Severin.

“Comunitate în Mișcare” este o campanie sportivă online prin care promovăm un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială, sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre.

Fiind un eveniment online, nu există limite geografice, poți participa oriunde te-ai afla. Ai libertate totală să practici aceste activități în orice mediu preferi:  în oraș, în natură sau chiar la sala de sport sau bazin. Tot tu decizi ritmul în care alegi să completezi probele: le poți parcurge treptat, puțin câte puțin pe parcursul celor 3 luni sau le poți finaliza pe toate într-o singură zi (dacă ai reușit performanța, musai să ne zici și nouă!). Poți face aceste activități sportive singur sau împreună cu alți prieteni, unde-s mulți puterea crește!

Indiferent cum alegi să îți dozezi timpul și energia pentru a completa probele, noi te felicităm de pe acum dacă ai decis să participi pentru că asta înseamnă că ai ales să faci un bine pentru tine și pentru mulți alți oameni.

Povestea centrului de zi la a cărui înființare am decis să punem umărul a început ca multe alte povești cu un vis transformat într-o idee concretă. Dincolo de poveste însă, se află o nevoie acută a comunității persoanelor cu dizabilități, o nevoie ancorată în realitatea de zi cu zi.

Cu siguranță nu este ușor să ai o dizabilitate, trăiești numeroase provocări și trebuie să te adaptezi în permanență la ce îți oferă societatea. Toate aceste provocări pot fi gestionate mult mai ușor și pot fi chiar depășite cu ajutorul celor care au trăit experiențe similare și al unei a comunități puternice. În acest context existența unui spațiu de întâlnire și de lucru pentru persoanele cu dizabilități devine esențială.

Un asemenea centru nu există în momentul de față la nivelul municipiului Reșița. Mai mult, activitățile de socializare și integrare a persoanelor cu dizabilități sunt extrem de rare, aproape inexistente.

Un centru de  zi are capacitatea să ofere expertiză, suport informațional și sprijin celor care au nevoi speciale și în acest fel poate avea o contribuție majoră la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

Înscrierea în concurs se face online pe www.comunitateînmiscare.ro.