REŞIŢA: Proprietarii de fose septice sunt obligaţi să se înscrie într-un registru special de evidență

Reşiţenii care şi-au construit fose septice în curţi sunt obligaţi să se înscrie într-un registru special de evidenţă, potrivit unei legi intrate în vigoare în primăvara acestui an. Vizaţi sunt şi cei care deţin mini-staţii de epurare sau toalete cu bazin vidanjabil.

Potrivit Primăriei Reşiţa, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la un sistem individual de epurare au obligația de înscriere în registrul sistemului de epurare,  în termen de 120 de zile de la conectarea la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate. De asemenea, cei care au construit în curți fose septice ecologice, sisteme cu mini-stații de epurare sau toalete cu bazin vidanjabil trebuie să se înregistreze până la finalul lunii noiembrie 2022 în Registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate și să informeze Municipiului Reșița.

Cetăţenii care nu le declară până la sfârşitul lunii noiembrie, riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei. Formularul de înscriere în registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate la nivelul UAT Municipiul Reșița se poate descărca de pe site-ul Primăriei Municipiului Reșița la adresa www.primariaresita.ro  sau se pot obține, în format tipărit la sediul situat în Piața 1 Decembrie 1918 nr. 1A, la Centrul de Informare pentru Cetățeni, parter. După completare, formularele se vor depune la registratura primăriei sau pe adresa de email gospodarie@primariaresita.ro.

FOTO – https://pixabay.com/

De același autor

Related Articles