Reșița, premiată la conferința Orașele Viitorului

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat săptămâna aceasta cea de-a 10-a ediție a evenimentului anual dedicat dezvoltării urbane și regionale, Cities of Tomorrow. Printre invitați s-a numărat și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Conform mesajului transmis pe pagina de Facebook, edilul a aflat că municipiul este câștigător a două distincții primite în urma concursului adresat administrațiilor locale, mediului de business și societății civile.

La categoria Reconversie și Revitalizare: Reconversia zonei Mociur – proiectul celor de la Nhood Romania (Ceetrus)

Tram Trains Resița – proiectul UNITH2B SRL în parteneriat cu Primăria Reșița.

Panelul la care am participat, a fost moderat de arh. Șerban Țigănaș, decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Alături de mine au vorbit arh. Eugen Pănescu, arhitect și urbanist, dr. Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, Raluca Munteanu, Director Dezvoltare Iulius și Tatian Diaconu, CEO Nhood Romania.

Am abordat teme de actualitate pentru administrația publică locală, am analizat exemple pozitive și am cautat idei și soluții concrete pe care să le putem implementa pentu o dezvoltare sustenabilă a comunităților locale,” a declarat Ioan Popa.

„Cities of Tomorrow” este recunoscut pe plan naţional ca fiind un eveniment de referinţă dedicat dezvoltării urbane şi regionale. Anul acesta a fost o ediţie aniversară. Au participat în jur de 320 de invitaţi, atât din mediul public cât şi cel privat.

De același autor

Related Articles