Resița: Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din septembrie. Primarul propune casarea a o mie de autovehicule

Luna viitoare va fi lansat programul de casare a autovehiculelor uzate care va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani.

Proprietarii care îsi casează autovehiculele vechi primesc în schimb câte 3.000 de lei, fără sa fie obligati să achiziţioneze o masină nouă. Jumătate din prima de casare este suportată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi jumătate din bugetele locale.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa spune că autorităţile statului au pus din nou carul înaintea boilor:

Zilele trecute am avut niște discuții în interiorul grupului pe Asociația Municipiilor. Sunt dispute pro și contra acestei legi. Tipicul administrațiilor centrale. Se fac legi care ulterior dispun de bugetele noastre locale, fără să ne întrebe nimeni dacă sutem de acord sau nu. Voi sta de vorbă cu colegii mei din Consiliu Local și vom propune alocarea unui buget pentru un număr cert de mașini și vedem ce se întâmplă. Dacă bugetul se epuizează și o să avem acest număr de mașini atins foarte rapid, o să o hotărâm dacă suplimentăm.

Propunerea mea pe care vreau să o fac pentru consilierii locali este de 1000 de mașini. Această propunere va fi făcută chiar în ședința de consiliu de săptămâna viitoare, probabil că o vom introduce în ședința de consiliu ordinar, dacă nu o facem de îndată.

Înseamnă undeva la 300.000 de euro dacă vreți să fie o virgulă, 500.0000 lei sunt sume considerabile pe care va trebui să le identificăm și să vedem din ce sursă bugetară vom muta niște bani.

Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

Pentru acest program vor aplica administraţiile locale, iar, în cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate obţine finanţare pentru cel mult 100 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de până la 1.000 locuitori, 500 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 1.001-5.000 locuitori, 1.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.001-10.000 locuitori, 5.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 10.001-50.000 locuitori; 20.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 50.001-200.000 locuitori şi 50.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de peste 200.001 locuitori.

De același autor

Related Articles