Reşiţa devine treptat un oraş civilizat. Municipalitatea pare să fi găsit soluţia pentru a scăpa de gropile de gunoi clandestine şi anume deschiderea celor două centre de colectare pentru mobilă și moloz.

Primăria Reşiţa precizează într-un comunicat de presă că „Ca urmare a deciziei de a înființa două centre de colectare a deșeurilor inerte (materiale provenite din construcții și mobilier) în municipiul Reșița vă informăm că, la o lună după deschiderea acestora, în cele două locații au fost depozitate următoarele cantități de materiale: moloz – 63 de metri cubi şi mobilă – 110 metri cubi.

Această măsură a diminuat semnificativ depozitarea deșeurilor inerte în proximitatea platformelor de colectare a deșeurilor municipale, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Măsura este benefică atât pentru aspectul peisagistic al cartierelor reșițene, cât și pentru reducerea costurilor privind colectarea acestor tipuri de deșeuri. Totodată, am constatat o diminuare a depozitării necontrolate în zone nepermise (albiile râurilor, pădure, margine drumurilor).

Cele două puncte de colectare separată a deșeurilor se află în următoarele locații: Strada Scorușului nr. 1 D și B-dul Muncii nr. 25. Deșeurile inerte se pot depozita cu titlu gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, pentru punctul de colectare situat pe B-dul Muncii nr. 25, respectiv de luni până vineri, în intervalul 12.30 – 16.00, pentru punctul de colectare situat pe Str. Scorușului nr. 1 D. Totodată, există și varianta ca aceste deșeuri să fie ridicate de operatorul de salubritate contra cost în baza unei solicitări scrise și transmise la adresa de e-mail dorina.oprisan@brantner.com sau în urma unui apel telefonic la 0355.249.963 sau 0737.770.526.