Reșița: Spectacol de lasere, concert Dean Bowman și târg de Crăciun

Luna decembrie este plină de evenimente în Reșița dedicate celor mici și celor mari. Administrația locală îi invită pe locuitori la un spectacol de lasere, concert de colinde gospel, dar și tradiționalul târg de Crăciun. Cei mici vor avea din nou ocazia să îl întâlnească pe Moș Crăciun și să câștige și premii. Magia sărbătorilor de iarnă începe în data de 5 decembrie atunci când va fi pus în funcțiune și iluminatul festiv.

Momentul aprinderii luminilor va fi precedat de un spectacol de lasere, organizat în premieră în Reșița. Este un concept de spectacol ce include jocuri de lasere pe ritm de muzică și proiecții luminoase de mari dimensiuni. Show-ul va începe la ora 17:30 și va avea o durată de 10 minute. Acest moment va fi urmat de aprinderea luminilor, după care reșițenii vor putea asista la un recital de colinde gospel, susținut de artistul Dean Bowman, alături de corul Visions of Dreams. Întreg programul va avea loc în Centrul Civic și va fi transmis LIVE pe pagina de social media a Primăriei Reșița.

Pentru a completa iluminatul de sărbători, municipalitatea a achiziționat două sute de șiruri luminoase cu care vor fi împodobiți o parte dintre platanii de pe aleea de promenadă (Bd. Revoluția din Decembrie) și zece decorațiuni luminoase cu fixare transversală pentru zona Triaj.

TÂRG DE CRĂCIUN ÎN PARCUL TRICOLORULUI

Deși situația pandemică și restricțiile de sănătate publică din luna decembrie sunt greu de previzionat, spiritul sărbătorilor de iarnă va fi prezent și în acest an în Parcul Tricolorului. Reșițenii sunt așteptați aici, începând cu 1 decembrie, în fiecare zi între orele 10:00 și 21:00, la Târgul de Crăciun, organizat de SC Piețe Reșița SA. Comercianți și producători locali vor fi pregătiți cu bucate și băuturi tradiționale, fructe și legume de sezon, produse de artizanat și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă.

PATINOAR ÎN GOVÂNDARI

Atmosfera din Govândari va fi completată de patinoarul amplasat pe terenul de sport aflat în vecinătatea Bazinului Olimpic. Acesta se va deschide în data de 6 decembrie și va funcționa zilnic, între orele 12:00 și 21:00. De la ora 10:30 până la ora 11:30 patinoarul este rezervat pentru grupurile școlare organizate, care beneficiază de gratuitate.

Tariful practicat este 15 lei/oră (include închirierea patinelor), cu excepția copiilor cu vârsta de până la 6 ani, pentru care intrarea este gratuită. Patinoarul va funcționa până la 15 februarie 2022.

CARAVANA MOȘULUI

În data de 23 decembrie Moș Crăciun va colinda străzile Reșiței în deja tradiționala ”Caravana Moșului”.

LIVE CU MOȘ CRĂCIUN (online)

Proiectul „Live cu Moș Crăciun“, inițiatde Primăria Municipiului Reșița anultrecut, presupune organizarea unor emisiuni în format live streaming în care personajele principale sunt Moș Crăciun și ajutoarele lui, spiridușii. Timp de 5 zile, în perioada 18 – 22 decembrie, în intervalul orar 18:00 – 20:00, Moșul va fi în direct cu cei mici, pe pagina de Facebook a Primăriei Reșița, va afla care sunt dorințele lor, ce cadouri să le aducă și îi va invita să participe la câteva concursuri de tip întrebare și răspuns.

CONCURSURI PENTRU CEI MICI

  • GHICEȘTE COLINDA (live)

În cadrul emisiunii lui Moș Crăciun, în prima parte a transmisiunii, spiridușii vor reda un fragment audio dintr-o colindă reprezentând un indiciu. La sfârșitul emisiunii, după ce se anunță deschiderea liniei telefonice, cei care și-au dat seama despre ce colind este vorba pot suna și oferi Moșului răspunsul.Cel care ghicește primul colinda va câștiga una dintre cele 5 tablete puse în joc, câte una pentru fiecare emisiune.

  • ECO CHRISTMAS TREE

”Eco Christmas Tree” este un concurs adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Pentru a participa, cei mici vor trebui să construiască un brad din materiale ecologice (reciclabile), se vor poza cu acesta și vor trimite poza/pozele pe adresa de email ecochristmastree.resita@gmail.com

Pozele vor fi postate pe pagina de facebook a Primăriei Reșița iar câștigătorii vor fi selectați în funcție de numărul de like-uri primit.

Structura concursului:

În perioada 3 -16 decembrie (până la miezul nopții) participanții vor trimite o poză clară cu ei și brăduțul ecologic, precum și detalii suplimentare (nume/ prenume, adresă, număr de telefon și materialele utilizate) la adresa de email: ecochristmastree.resita@gmail.com.

Prin transmiterea pozelor, participanții își dau consimțământul ca acestea să fie publicate pe pagina de facebook a Primăriei Reșița.

17 decembrie-toate pozele înscrise în concurs vor fi postate pe pagina de facebook a Primăriei Reșița;

17 decembrie – 22 decembrie(ora 00:00) -perioada în carefotografiile pot fi distribuite și apreciate de către locuitorii Reșiței;

23 decembrie– se anunță câștigătorii;

24 decembrie– câștigătorii primesc premiile acasă.

Premiile oferite în cadrul Echo Cristmas Tree sunt următoarele:

Locul 1 –un laptop

Locul 2 –o consolă PlayStation 4

Locul 3 –o tabletă

Premii speciale – oferite de sponsori:

  • un  telefon oferit de Fabrica de gogoși (SC Ovisimo SRL)
  • 3 rucsaci și 3 mouse gaming oferiți de Centrul de Calculatoare

Toți participanții vor avea parte de o surpriză din partea Moșului!

De același autor

Related Articles