Reşiţa investeşte în viitor

Reşiţa a devenit un model de bune practici la nivel naţional, la capitolul absorbţiei de fonduri europene.

Reintroducerea tramvaiului este doar unul dintre cele mai importante proiecte care va schimba radical oraşul, dar după cum a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Ioan Popa, vor urma şi alte investiţii la fel de importante:

Beneficiem de fonduri europene la discreție, am accesat peste 160 de milioane de euro în ciclul financiar trecut și suntem pe cale să accesăm circa 400 de milioane de euro în ciclu financiar următor, unele singure, unele în cooperare cu Consiliul Județean, Primăria Timișoara și Consiliul Judeţean Timiș. Am realizat un protocol și modernizăm calea ferată Reșița-Bocşa-Voiteg-Timișoara, conexiune cu aeroportul, astfel încât să facem 1.25h de la Timișoara până aici sau invers. Împreună cu Consiliul Județean am alocat 12 hectare de teren în zona Triaj, la mijlocul distanței între Govândari, noul centru, aglomerare urbană care conține 65% din oraș şi vechiul centru și vom face un Spital Județean nou, cu funcțiuni noi, cu accese corecte și cu tot ceea ce presupune medicina de astăzi. E un spital de vreo 150-200 de milioane de euro și se pare că vom obține finanțare și îl vom face. Noi suntem în faza în care vom elibera autorizația de construcție în regim de urgență. Mai facem împreună cu Consiliul Județean un proiect, acuma este în licitație, este în evaluare la doi ofertanți, pentru telegondolă Văliug-Semenic cu stație intermediară, activități de vară, care este tot în colaborare cu Consiliul Județean Caraş-Severin, dar și cu Primăria Văliug“.

Primarul Ioan Popa a mai spus că, în prezenţ municipalitatea are în desfăşurare 31 de proiecte în valoare de 750 milioane de lei.

De același autor

Related Articles