Reşiţa are o nouă sală de sport!

Reşiţa investeşte în sănătatea tinerei generaţii. Municipiul de pe Bârzava are din această săptămână o nouă sală de sport, de care vor beneficia elevii Liceului Teologic Baptist, şi nu numai. Valoarea lucrării realizate prin Compania Naţională de Investiţii este de circa 10 milioane de lei, cu o contribuţie de aproape 400.000 de lei din partea administraţiei publice locale. Sala are un teren multifuncţional cu suprafaţă sintetică, tribună şi vestiare. Un obiectiv modern, realizat într-o zonă în care era mare nevoie de o asemenea investiţie, a declarat, la recepţia lucrărilor, primarul Ioan Popa.

“Este o sală de tip A,  una dintre cele mai mari săli care se construiesc acum. Sunt mai multe tipuri de săli la nivel național. Este şi tribună, 102 locuri pe scaune. E multifuncțională, poate fi folosită pentru jocuri de baschet, handbal, volei, fotbal, minifotbal. Este în zona cu cea mai mare densitate de populaţie din Covândari, în zona Victoria, în incinta Şcolii 7, dar beneficiar al acestei săli de sport este Liceul Baptist. Mă bucur pentru ei, mă bucur pentru că au ocazia să facă mișcare într-un spațiu foarte elegant din punct de vedere sportiv. Mă gândesc că, în spiritul bunei lor religii, vor fi amabili și îi vor mai lăsa aici şi pe cei de la Gimnazială 7, dacă au câte un eveniment. Este a doua sală de acest tip din Reşiţa, după cea de la Mircea Eliade.

Investiția s-a derulat într-un timp destul de scurt, sub 24 de luni. Ea vine concomitent cu modernizarea Şcolii 7 – aţi văzut, afară în curte se lucrează pe ultima sută de metri, mai avem trei-patru luni și va fi gata și școala. Au și ei o sală de sport mai micuță. Tot acest ansamblu va fi finalizat și va fi la dispoziția elevilor.”

Noul obiectiv rezolvă în bună măsură problema orelor de sport pentru elevii Liceului Baptist, a apreciat, la rândul ei Liliana Dacica, şefa Direcţiei de Învăţământ , Cultură, Tineret şi Sport din Primăria reşiţeană.

“Liceul Baptist era unitatea de învățământ care nu beneficia de o  sală – ei având cicluri la nivel preșcolar, primar, gimnaziu și liceu. Chiar era nevoie de un astfel de obiectiv. În afara programului școlar, sala va fi pusă la dispoziția sportului de performanță, așa cum am procedat și cu celelalte săli. Este o investiție frumoasă, o investiție la care se vor adăuga lucrări de amenajare a curții exterioare – dar aceste lucrări le vom face în ton cu amenajarea prin proiectul POR, ca să păstrăm un pic standardul. Sperăm să se bucure copiii și să avem animație aici.

Din toate datele pe care le deţin, cred că avem mai multe săli de sport de acest gen în municipiul Reșița decât în Timișoara.”

O investiţie binevenită, a spus, la rândul său, directorul adjunct al Liceului Teologic Baptist, Marcu Treica:

“Ne bucurăm de finalizarea investiției pe care a făcut-o Primăria Reșița. Liceul nostru  se bucură de renovarea școlii în sine – iar acum, că avem și această sală de sport, este o binecuvântare.  Liceul Teologic Baptist funcționează la Reșița cu două secții. În cea de aici, de pe Aleea Tineretului, avem 320 de copii. Doar preșcolarii nu vor beneficia de sala de sport, ei vor veni doar aşa, în vizită. În schimb, ciclurile primar, gimnazial și liceal vor face sport în această sală. Până acum desfăşuram orele de educaţie fizică în curtea școlii, pe un mic teren de fotbal  amenajat la limita posibilităților. Am desfăşurat orele așa, dar şi în cadrul unor parteneriate cu celelalte școli.”

De același autor

Related Articles