[AUDIO-FOTO] Mulţi veniţi, puţini serviţi la Bursa locurilor de muncă organizată la Reşiţa. Doar 3 din aproape 150 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au angajat

[UPDATE] Ofertă bogată, dar prea puţini interesaţi de ea, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi şi nu numai, organizată vineri, 14 octombrie la Reşiţa.

Cei 16 agenți economici prezenţi la Bursă, au oferit 160 de locuri de muncă vacante, în diferite domenii. Persoanele cu studii superioare au avut la dispoziţie 10 locuri de muncă în meseriile de inginer de diferite specializări, responsabil de mediu, proiectant și funcționar în activități comerciale, iar persoanele fără calificare locuri de muncă de muncitor în industria confecțiilor, manipulant mărfuri și de asamblor şi montator piese, a declarat pentru Radio Reşiţa, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin, Carla Goagă:

Şi chiar dacă oferta a fost una bogată, cei mai mulţi au venit mai mult să vadă decât să se angajeze. Am stat de vorbă cu câţiva dintre cele aproape 150 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, prezente la bursă şi am aflat cam ce caută:

Ca urmare a interacțiunii directe dintre șomeri și angajatori, 19 absolvenți au fost programați pentru a participa la interviuri la sediile firmelor și 3 persoane au reușit să se angajeze în meseriile de operator introducere și validare date și  agent de securitate.

Alături de agenții economici, în mare parte societăţi cu capital privat, care au dat curs invitației, prezenţi au fost şi reprezentanții Centrului Militar Județean Caraș-Severin, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „GL. BG. Vasile Zorzor” Caraș-Severin şi cei ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița.

sergent major Iulian Iacob Mare
Daniel Olaru – director general EMZ Hanauer

Ioan Dragomir, Prefectul Județului Caraș-Severin, prezent şi el la Bursă a felicitat agenţii economici, veniţi în număr mare, dar s-a declarat nemulţumit de prezenţa persoanelor din judeţ, aflate în căutarea unui loc de muncă:

Am purtat discuții cu toți ofertanții care au răspuns invitației de a participa la această bursă, pentru organizarea căreia felicit conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Este interesant că oferta este mult mai mare decât potențialii angajați. Economia județului e pe un drum bun, angajatorii chiar au nevoie de mai mulți oameni, pornind de la șoferi și electricieni, până la ingineri, economiști, juriști”.

Locurile de muncă rămase vacante vor putea fi consultate la sediul AJOFM din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17.

***

O nouă ediţie a bursei locurilor de muncă va avea loc vineri, 14 octombrie, începând cu ora 09.00, la sala Campus Caffe a Centrului Universitar „Babeş-Bolyai” din Reşiţa.

Acţiunea se adresează în special absolvenţilor instituţiilor de învăţământ din promoţia 2022, însă sunt aşteptaţi şi cărăşeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să se reorienteze profesional.

Scopul principal îl reprezintă facilitarea întâlnirii cererii cu oferta de pe piața muncii din județul Caraș-Severin. Pe de o parte, șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor fi sprijiniți să-și găsească un job pe măsura pregătirii și experienței lor profesionale, iar pe de altă parte, venim în ajutorul agenților economici pentru a-i susține în a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie. Bursa se adresează atât absolvenților instituțiilor de învățământ promoția 2022, cât și altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Participarea la acest eveniment este gratuită”, transmite AJOFM.

Până la această dată au confirmat participarea la bursă un număr de 9 agenți economici care pun la dispozitie 119 locuri de muncă vacante în meseriile: confecționer asamblor articole textile, controlor calitate, lăcătuș, strungar, agent vânzări, mecanic locomotive, bobinator, prelucrător prin așchiere, asamblor montator profile aluminiu si geam termopan,  confectioner tâmplărie din aluminiu si mase plastic, confectioner cablaje auto, tehnician electromecanic, mecanic motoare diesel, consilier în gestiunea economica, lăcătuș ansambluri, conducător activitate de transport rutier, mașinist la mașini pentru terasamente , șofer de autoturisme și camionete, gestionar și mecanic utilaj.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 10 locuri de muncă de inginer de diferite specializări, responsabil de mediu, proiectant inginer mecanic și funcționar în activități comerciale, iar pentru persoanele fără calificare sunt disponibile 23 locuri de muncă de muncitor necalificat in industria confecțiilor, manipulant mărfuri și muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor.

În primăvară, când a fost organizată prima bursă a locurilor de muncă de după pandemie, au participat 34 de agenţi economici şi 203 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Urmare a interacțiunii directe dinte șomeri și angajatori, doar trei cetăţeni au reușit să se angajeze în meseriile de operator mașini unelte, manipulant mărfuri și tehnician veterinar.

Cele mai citite

Related Articles