Reparaţii capitale la Spitalul Orăşenesc din Oţelu-Roşu

Spitalul Orăşenesc din Oţelu-Roşu va intra în reparaţii capitale. Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 1,8 milioane de lei unităţii medicale, în urma demersurile făcute de managerul Alin Mihăescu împreună cu primarul Luca Mălăiescu.

Cei mai mulţi bani din această sumă vor merge spre anveloparea clădirii. Vor fi făcute şi investiţii şi pentru îmbunătăţirea confortului pacienţilor. De exemplu, liftul pentru persoane va fi înlocuit cu unul nou, se va monta şi un ascensor alimentar. În proiect a fost inclusă şi reabilitarea tabloului electric general al spitalului dar şi înlocuirea tâmplăriei PVC, ne-a declarat managerul spitalului Alin Mihăiescu:

Este vorba de o sumă pe care am primit-o prin Ministerul Sănătății, e vorba de 1,8 milioane de lei. Această sumă pe noi ca și spital ne ajută foarte mult. Două ascensoare vor intra în reabilitare completă, în reparații capitale cel de alimente și cel de persoane, va fi reparat şi acoperişul, va fi schimbată tâmplăria PVC, în mare parte iar clădirea spitalului va fi anvelopată.

Ne bucurăm că am primit această veste bună și vreau să precizez că această sumă va fi și o cofinanțare locală de 10%. Eu mi-am dorit de mult să se realizeze investițiile acestea, mă bucur cumva că insistenţa noastră, atât a mea cât și a domnului primar la factorii de decizie au dat roade. Vreau să-i mulțumesc aici şi domnului deputat Silviu Hurduzeu pentru implicarea în acest proiect și pentru mâna de ajutor pe care ne-a dat-o.”

Investiţiile nu se vor opri aici. Se aşteaptă finanţare pentru un alt proiect pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

Cele mai citite

Related Articles