Renasc… incendiile pe Valea Cernei!

Elicopterul Ministerului de Interne a revenit în staţiunea Băile Herculane pentru a participa la incendiul care a reizbucnit în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, aproape de locul unde a avut loc şi incendiul din urmă cu o săptămână.

Elicopterul a venit de aseară, aterizează pe stadion, peste noapte i se asigură paza, colectează apă din barajul de la km 5 – Lacul Prisaca şi merge la stingerea incendiului. Sunt două echipaje, care fac prin rotaţie, astfel încât elicopterul este în aer întreaga zi!„, ne-a declarat Ştefan Peneşel – viceprimarul oraşului Băile Herculane.

Incendiul a reizbucnit aproape de locul în care în urmă cu o săptămână a fost lichidat un alt incendiu, tot cu sprijinul intervenţiei aeriene. „Din discuţiile purtate cu cei de la Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, incendiul este în apropierea aceluiaşi loc la o diferenţă de cîţiva kilometri, este în Rezervaţia Domogled din Munţii Mehedinţi, pe partea stângă a râului Cerna! Momentan se ştie că a izbucnit de la caniculă!„, ne precizează viceprimarul urbei din Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles