Relaţiile de colaborare româno-chineze, un pol economic, educaţional şi cultural important pentru judeţul Caraş-Severin

Cu prilejul Adunării Generale Anuale a Asociaţiei române de prietenie cu China, întâlnire ce a avut loc vineri, 22 septembrie la Centrul Universitar “Babes-Bolyai” din Reșița, în cadrul unei video conferinţe au fost reiterate relațiile dintre România și Republica Populară Chineză în continuă dezvoltare, atât pe plan local, cât și la nivel național și internațional.

Îndelungata comuniune dintre cele două popoare ne motivează în a continua să promovăm cooperarea bilaterală și să susținem autoritățile locale și organizațiile din cele două țări, pentru a dezvolta relații în domeniul educației, culturii, economiei, comerțului și turismului, atât prin intermediul Ambasadei Republicii Populare Chineze în Romania, cât și al Grupului de prietenie cu China, pe care îl reprezint. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această minunată călătorie de prietenie și să încurajez fiecare membru să continue să aducă valoare acestei asociații. ​Vă asigur de întreaga mea disponibilitate în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune și vă transmit expresia sentimentelor mele de aleasă stimă și considerație” a transmis senator Ion Mocioalcă – Secretar al Senatului Președintele Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză.

Pentru Radio Reşiţa, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Chineze, filiala Caraş-Severin, prof. univ. Ilie Cristescu, a menţionat:

Amintim că, filiala Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Chineze Caraş-Severin a fost înfiinţată la Reşiţa încă din anul 2016 şi-şi are sediul pe strada Libertăţii la nr. 37 vis a vis de Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş.

De același autor

Related Articles