Reșițenii au preferat să achite taxele și impozitele locale, online în primul trimestru al anului

Încasările impozitelor şi a taxelor locale prin intermediul platformei online a înregistrat o creştere cu 15% faţă de perioada ianuarie-martie a anului trecuţ pe când prezenţa fizică a contribuabililor la casierii a scăzut, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa, Daniel Bobic:

Pentru perioada ianuarie-martie 2023, situația încasărilor impozitelor și taxelor locale prin intermediul platformei ghișeul.ro. înregistrează o creștere față de anul precedent, atât la sumele încasate, cât și la numărul de contribuabili. Dacă anul trecut, în primele trei luni s-au încasat impozite și taxe locale în cuantum de 4.051.366 de lei de la 5.476 de contribuabili, anul acesta s-au încasat 4.656.958 lei de la 6.389 de contribuabili, asta însemnând o creștere de aproximativ 15%. În cazul încasărilor impozitelor și taxelor locale prin intermediul casieriilor, se observă o ușoară scădere. Astfel, dacă anul trecut, în perioada ianuarie-martie s-au încasat impozite și taxe locale în cuantum de 15.210.000 lei, încasările pentru anul acesta au fost în cuantum de 14.640.000 lei, o scădere de aproximativ 4%“.

Daniel Bobic a mai subliniat că, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care nu şi-au achitat impozitele şi taxele aferente primului trimestru al anului 2023 sunt penalizaţi cu 1% pe lună, începând cu 1 aprilie, până la data stingerii sumei datorate.

Sursa foto: zf.ro

De același autor

Related Articles