Refugiul Scheiu, unic în Munții Țarcu

Serviciul Salvamont Caraș-Severin și Asociația Voluntarilor vor deschide pentru iubitorii drumeţiilor pe munte un refugiu unic pentru zona Banatului Montan.

Refugiul Scheiu e gata să adăpostească drumeţii obosiţi sau pe cei care au parte de vreme neprielnică în Munţii Țarcu– la 2048 m altitudine. Componentele acestuia au fost realizate la Arad și în perioada următoare urmează să fie transportate în Banatul Montan.

Avem o colaborare foarte bună cu Asociația Voluntarilor Montani din Arad, cei care s-au și oferit să construiască un refugiu. Intră în sarcina Salvamontului să-l preia și să-l administreze. Suntem cumva pe ultima sută de metri, urmează etapa logistică în care să fie transportate componentele din Arad, acolo unde se fabrică acest refugiu. Acest refugiu va fi amplasat în zona munților Țarcu, în Șaua Scheiului. Țin să mulțumesc pe această cale Primăriei Slatina Timiș care ne-a oferit acest teren. Este un punct foarte important ținând cont de faptul că traseele sunt foarte lungi, de acolo se pornește spre Munții Cernei, spre Godeanu și Retezat. Va fi un un punct și de prim ajutor, dar și un spațiu adresat turiștilor care sunt în dificultate. Acest refugiu sperăm să vină în întâmpinarea iubitorilor de drumeții, dar sunt tot mai mulți care merg cu bicicletele în zona munților Țarcu.  Noi sperăm, dacă vremea va ține cu noi, să reușim să montăm refugiul în acest sezon, dacă nu anul viitor sigur”, a spus șeful serviciului Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu. 

Refugiul Scheiu este singurul amplasament de genul acesta din zona Muntele Mic Munții Țarcu. 

sursa foto: Cornel Galescu

De același autor

Related Articles