Recomandări rutiere pentru perioada sărbătorilor de iarnă

71

Apropierea sărbătorilor de iarnă aduce un plus de aglomeraţie în traficul rutier din Craaş-Severin, atât pe reţeaua principală de drumuri, cât şi în zona pieţelor şi marilor centre comerciale.

Poliţiştii Serviciului Rutier acţionează pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor negative în punctele cu risc ridicat de accidente, în zona centrelor comerciale şi la orele cu trafic intens.

Agenţii de circulaţie solicită conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să nu depăşească autovehiculele oprite în coloană, la semafor, să nu oprească ori să staţioneze neregulamentar şi să nu pătrundă în intersecţie, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa. Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă, în condiţii normale.

Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin:

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, le recomandăm şoferilor:

– să nu conducă dacă sunt obosiţi;

– să evite consumul de băuturi alcoolice;

– să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina;

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Tot în această perioadă, se înregistrează şi o creştere a traficului pietonal, atrag atenţia poliţiştii şi au recomandări şi pentru această categorie de participanţi la trafic.

„Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate şi marcate corespunzător, doar după ce s-au asigurat, în prealabil, sau la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni”.