Reclama este sufletul comerţului! O ştiu foarte bine cei care aleg să-şi promoveze produsele şi serviciile prin intermediul publicităţii stradale, cea mai veche formă de reclamă din lume. Dacă mesajul se transmite şi audio, cu atât mai bine…

Astfel de reclame sonore au fost interzise în municipiul Reşiţa. Acele maşini cu portavoce care se plimbau pe străzi pentru a anunţa diverse târguri, spectacole sau venirea circului în oraş vor deveni amintire.

Consilierii locali din Reşiţa, la propunerea primarului Ioan Popa au aprobat interzicerea reclamelor sonore pe străzile oraşului, fie că este vorba de domeniul public sau privat. Edilul motivează că publicitatea prin intermediul megafoanelor sau a altor tipuri de sisteme audio creează disconfort cetăţenilor municipiului.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează potrivit legii privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii locali vor fi cei care vor aplica amenzi dacă hotărârea consilierilor locali nu se respectă.