Recepția la DJ 608 a fost amânată…cu un an!

Consilierii județeni din Caraș-Severin au hotârât, în ședință extraordinară, amânarea recepției la cel mai mare proiect de investiții din județ. Lucrările de modernizare pe DJ 608 pe traseul Plugova –  Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca sunt aproape finalizate, dar nu se poate interveni în interiorul localităților din cauza lucrărilor de infrastructură la apă și canal. Președintele Romeo Dunca arată cu degetul către primari, care nu s-au încadrat în termene.

„Primăriile trebuiau să-și facă treaba într-un timp util. Au mai rămas câteva sute de metri neasfaltați, lucrările de marcaj, montarea indicatoarelor și acea mică lucrare la calamitate unde trebuie plantați niște piloni care să susțină drumul pe câteva zeci de metri. Lucrarea este finalizată în proporție de peste 90%. Nu există niciun cost suplimentar, noi ne-am încadrat în sume, doar că nu putem să finalizăm din cauza anumitor lucrări care nu au fost finalizate la timp de Primării”.

Perioada de implementare a proiectului a fost stabilită la 68 de luni, de la data de 01.05.2018 și până în 31,12,2023. Conform raportului dirigintelui de șantier, „nu se pot executa lucrări pe intravilanele localităților de pe amplasamentul drumului județean, până la finalizarea lucrărilor de utilități (alimentare cu apă și rețea de canalizare)”.

Aceste lucrări vor putea fi realizate în momentul în care UAT-urile vor pune la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin, procesele verbale de recepție la terminarea lucrărilor edilitare.

Tot în regim de urgență, consilierii au decis în ședința extraordinară de joi, și prelungirea duratei de implementare a proiectului de modernizare la DJ 581, de la intersecția cu Secășeni până la Grădinari.

De același autor

Related Articles