Reapar focarele de COVID-19 în Timiş

Numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2 a început din nou să crească în regiunea de Vest a ţării. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a identificat astăzi un nou focar de COVID-19 în incinta Spitalului Judeţean Timişoara. Este vorba despre 3 pacienţi infectaţi care au fost izolaţi şi sunt sub supraveghere medicală.

Ultimul focar de Covid în Timiş a fost declarat închis de DSP în 26 aprilie, la Spitalul de Psihiatrie Jebel.

Cum poți preveni infectarea cu acest virus?

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale de sănătate, cele mai eficiente metode pentru reducerea riscului general de transmitere a infecțiilor respiratorii acute, sunt:

  • Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluții de dezinfectare pe bază de alcool, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
  • Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să respecte eticheta tusei (mentineti distanța), acoperiti gura și nasul atunci când tușiți, fie cu țesături de unică folosință, fie cu pliul cotului.  
  •  Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;
  • Trebuie respectate  procedurile de curățare și dezinfectare, precum curățarea minuțioasă a suprafețelor cu apă și detergent și aplicarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.

Cum gestionam teama de coronavirus?

Prin informare, educatie medicala si psihologica, reguli si masuri comportamentale.

De același autor

Related Articles