[FOTO] Realitate sau iluzie optică la… Reşiţa?

În general îngerii sunt, în mai multe religii, ființe spirituale pozitive sau negative, ei fiind spirite cu sau fără corp venite din ceruri.

Îngerul apare în tradiția creștină ca fiind un păzitor dat omului la botez cu menirea de a-l ocroti pe credincios în chip nevăzut de ispitele diavolului, de căderi în tot felul de păcate, de a-l călăuzi pe calea Bisericii, a pocăinței și a rugăciunii, de a-l mângâia în necazurile vieții și de a-l îndemna prin gând la toată fapta bună. El ar fi dat de Dumnezeu omului spre păzirea trupului și a sufletului său. Tradiția creștină arată că, în anumite condiții îngerul păzitor poate interveni rapid și profund în evoluția noastră spirituală.

Papa Francisc a declarat în timpul liturghiei de 2 octombre 2014: „Doctrina despre îngeri nu este fantezistă. Este realitate”. Papa a recomandat scepticilor să se întrebe „cum este relația mea cu îngerul meu păzitor?” Azi, aș pune o întrebare: cum este relația mea cu propriul Înger păzitor? Îl ascult? Îi spun, când mă trezesc, bună dimineața? Îl rog, când mă culc, să mă păzească? Vorbesc cu el? Îi cer sfatul? La această întrebare am putea răspunde azi, fiecare dintre noi: în ce fel de raport suntem cu îngerul pe care Dumnezeu l-a trimis pentru a mă păzi și însoți pe cale și care vede mereu chipul Tatălui care este în ceruri”, a mai subliniat Sfântul Părinte Papa, conform wikipedia.org

La plimbarea de seară a unei zile de toamnă, mai exact luni, 8 noiembrie, de praznicul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, artistul fotograf reşiţean Corina Bouda a realizat deasupra combinatului siderurgic din oraş şi a celor două lăcaşe de cult, Catedrala din cartierul Muncitoresc şi Biserica Evanghelică din urbe, câteva fotografii ale gazelor de furnal în atmosfera rarefiată a serii, neştiind ce formă vor lua în momentul declanşării. Când a descărcat imaginea din aparat a văzut miracolul imortalizat pe peliculă şi a rămas plăcut surprinsă, împărtăşind-o şi pe pagina ei de socializare. Corina Bouda a mărturisit pentru Radio Reşiţa că, nu este genul de fotograf care face fotografii doar de dragul de a le face şi că de-obicei lucrează pe subiect.

Sursa foto: Corina Bouda

Am vrut să aflăm dacă este realitate sau ficţiune printr-o părere avizată a bisericii şi am trimis imaginea către doi clerici ai cultelor creştine apusene şi răsăritene, iar părerile lor au fost extrem de apropiate şi sincere. Citez „Nici nu cred că este important dacă e realitate sau iluzie optică. A ne bucura suleteşte de această imagine sugestivă, cred că este fundamental. Vă mulţumesc că aţi distribuit-o!”, precum şi că „Este frumos atunci când gândurile noastre se îndreaptă către îngeri pentru că uneori ei ni se arată. Acesta poate fi îngerul păzitor al combinatului siderurgic, dar şi al oraşului de pe Bârzava şi implicit al oamenilor dintr-însul.”

  

De același autor

Related Articles