Reabilitarea termică a blocurilor merge mai departe. Reşiţa mai primeşte 60 milioane de lei

Încă 17 scări de bloc din Reşiţa vor fi reabilitate termic, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila a semnat contractele de finanţare în valoare de aproximativ 60 milioane de lei, pentru anveloparea blocurile nr. 2A şi 4 de pe Bulevardul Republicii, Aleea Trei Ape nr. 2, Aleea Ţarcului nr. 1 şi Revoluţia din Decembrie nr.35.

Alte trei proiecte depuse spre finanţare de colegii mei în cadrul componentei Valul Renovării din PNRR au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării.
Valoare cumulată a celor trei proiecte semnate în această etapă este de 60.317.362 lei, pentru următoarele blocuri:
– LOT 6 (Revoluţia din Decembrie, nr. 35) – 2.684.493 de lei
– LOT 7 (Republicii 2A şi Republicii 4) – 38.193.717 de lei
– LOT 13 (Aleea Trei Ape, nr. 2 şi Aleea Ţarcului, nr. 1) – 19.438.152 lei
“, anunţă primarul Ioan Popa, într-o postare pe Facebook.

La sfârşitul anului trecut a fost aprobată finanţarea pentru alte 12 scări de bloc de pe Bulevardul Republicii, cuprinse între Intim şi Victoria, pe sensul de mers spre centru. Anveloparea blocurilor presupune izolarea termică a faţadelor, închiderea balcoanelor, modernizarea scărilor şi a lifturilor, schimbarea geamurile şi a uşilor, reabilitarea acoperişului şi a instalaţiei de iluminat de pe casa scării, dar şi igienizarea beciurilor.

La fel ca la blocurile 1, 3, 5, şi 9 de pe Bulevardul Republicii, pentru care contractele de finanţare au fost semnate anul trecut, investiţiile cuprind lucrări ce vor aduce economii substanţiale la consumul de energie. Totodată, imaginea oraşului se va îmbunătăţi considerabil prin înlăturarea griului posomorât ce se regăseşte pe majoritatea blocurilor turn din zona Govândari“, precizează Ioan Popa.

De același autor

Related Articles