[UPDATE] Razie la traficanţii de droguri din Reşiţa. 28 de persoane în vizorul DIICOT

ora 16.00

Zeci de tineri au ajuns astăzi la sediul D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin, fiind bănuiţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri şi deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.
Oamenii legii aveau informaţii că pe raza municipiului s-a cristalizat o nouă reţea de trafic de droguri. Acesta nu era formată din membri cunoscuți ai lumii interlope ci din tineri, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ:

Mulţi dintre cei audiaţi la DIICOT sunt încă elevi. Ei aveau avantajul că puteau pătrunde uşor în mediile de consumatori, spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane.

ora 12.00

28 de persoane bănuite de trafic de droguri vor ajunge astăzi la sediul D.I.I.C.O.T. Caraş-Severin, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Din cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi procurat drogurile, cu precădere, din municipiul Timișoara. Gruparea infracțională, deși nu avea o structură ierarhică, ar fi fost bine organizată, pe paliere de aprovizionare și distribuție, se menţionează în comunicatul DIICOT.

ora 9.00

15 percheziţii domiciliare au avut loc în această dimineaţă în Reşiţa, la consumatorii şi traficanţii de droguri. Operaţiunea este coordonată de procurorii DIICOT şi la ea au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cei de la Acţiuni Speciale, Ordine Publică şi Jandarmi. Mai multe persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Caraş-Severin.

Vom reveni cu amănunte.

(Sebastian Dragomir)