Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, a primit recent de la Ministerul Sănătăţii raportul întocmit de corpul de control, în urma verificărilor efectuate anul trecut în decembrie, după ce au apărut în spaţiul public imaginile cu un puternic impact emoțional cu bolnavii de la Staţionarul III. Raportul conţine 100 de pagini iar concluzia e simplă:Nimic nu funcţionează cum trebuie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, ne-a declarat președintele forului județean, Romeo Dunca:

În urma raportului care are 100 de pagini, Romeo Dunca susține că vor fi luate atât măsuri administrative, cât și măsuri penale!

Am primit raportul Ministerului Sănătății, este vorba despre un draft dar fără măsuri și urmează să primim partea finală, inclusiv cu măsurile care ne sunt recomandate. Ele sunt și administrative și penale pe care trebuie să le luam. O să vedem în ce constă, sunt 100 de pagini dar o să am o sinteză în 10 pagini”, a declarat președintele forului județean, Romeo Dunca care susține că în zilele următoare va prezenta o sinteză a raportului primit de la Ministerul Sănătății.

Împreună cu managerul Alina Stancovici, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca doreşte să implementeze mai multe proiecte în beneficiul pacienţilor, proiecte care vor monitoriza și întreaga activitate a cadrelor medicale.

Fiecărui pacient în parte care intră în spital i se va pune o brățară cu cod de bare și în acest mod se descarcă absolut toate consumabilele, medicamentele, toate intervențiile și toată activitatea. În plus, va fi monitorizat și timpul pe care doctorii respectivi îl alocă pacientului. Este un sistem în care eu cred foarte mult și care vine la pachet cu schimbarea tehnologiei, din păcate calculatoarele pe care le avem cu programele învechite nu fac față și atunci vom achiziționa și 17 calculatoare noi.

Dorim să implementăm și sistemul de cartele pentru personal. Sistemul costă aproximativ 60.000 de lei, dar o să căutăm soluții să ni-l asumăm noi, să îl implementăm și să rezolvăm și acest aspect, pentru că spitalul nu are bani”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.