Radio România Reşiţa, premiat la Gala Societății civile reșițene pentru contribuţia şi implicarea continuă în viaţa comunităţii

Gala Societății civile reșițene ediția I a reunit zeci de reprezentanți ai sectorului asociativ din Banatul Montan. Radio Reșița a fost premiat pentru contribuţia şi implicarea continuă în viaţa comunităţii, mai ales pentru desfășurarea cu succes a Campaniei umanitare ”Muzică pentru viață”,ajunsă în acest an la cea de a 5 a ediție.

Managerul Laura Sgaverdea a mulţumit cu acest prilej tuturor celor care se alătură campaniei care reuşeşte să unească cetăţenii, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, de data aceasta copiii bolnavi de cancer:

Evenimentul este o premieră pentru Banatul Montan şi a reuşit să adune împreună asociaţii, ONG-uri şi direcţii sociale, spune Daniel Grebeldinger, preşedintele Asociaţiei Nevo Parudimos Reşiţa, principalul organizator:

” Eu zic că a fost o ediție reușită, pentru că pentru prima dată am adus împreună mai bine de 50 de organizații din oraș, ceea ce înseamnă foarte mult și sper ca să realizăm că suntem puțini, chiar dacă am fost mulți în seara asta și să încercăm să lucrăm cât mai mult împreună. Cred că astfel de evenimente sunt necesare periodic să fie organizate”.

Primarul Reșiței Ioan Popa despre această inițiativă a Asociației Nevo Parudimos, organizatoare a Galei societății civile:

” Când am relocat din cartierul Mociur cele 150 de familii, cu 405 copii, reprenzetanții Asociației și-au adus un aport extraordinar. Daniel Grebeldinger cu echipa lui, ne-a ajutat la primărie să mutăm piese cu piese, oameni cu oameni, familie cu familie, că a fost foarte greu. Asta e doar un exemplu de implicare a acestora în viața comunității reșițene.”

Gala Societății civile reșițene a reușit să adune zeci de reprezentanți ai diverselor Asociații, ONG-uri, ai Direcțiilor sociale cu același scop, o mai bună colaborare între acestea pentru binele comunității reșițene.

”Eu mă bucur că este o premieră, în primul și în primul rând, pentru că dezvoltarea Reșiței ca oraș, ca municipiu, chiar impunea o gală a societății civile. Asta înseamnă că avem un oraș, un municipiu reședință de județ în care există o astfel de manifestare, înseamnă că avem și o comunitate, înseamnă că avem organizații non-guvernamentale care se ocupă de interesul cetățenilor acestui oraș și care vin să suplinească, probabil în anumite domenii, lucruri care poate nu se fac sau nu se fac.  Există acest ”curent” al celor care vor să facă bine, să ajute, să se ocupe în timpul liber de ceea ce se întâmplă în viața lor în orașul lor, în blocul lor, în jurul caselor, pe străzi și așa mai departe. Deci, eu zic că este un semn al unei dezvoltări urbane extraordinare, pe care într-adevăr, Reșița și cu mândrie spun asta, este un oraș din ce în ce mai frumos”, a spus conferențiar universitar Ileana Rotaru, coordonator de studii sociale mai ales în comunitățile defavorizate din Reșița.

”Pentru mine personal și în special pentru clubul nostru este o bucurie,  pentru că această inițiativă poate să continue, este un pas înainte pentru societatea civilă. Pentru că în felul acesta cred că se întâlnesc nu doar oameni, ci și idei și poate reușim să facem așa un grup comun, ca să zic așa, pentru proiectele viitoare. Apreciez inițiativa lui Daniel Grebeldinger și a lui Carmen Popa, și chiar le doresc mult succes”, a concluzionat la gală reprezentanta Clubului Rotary Reșița, Mihaela Azap.

”M-am simțit foarte bine la acest eveniment. Îmi pare bine să cunosc atâtea persoane. Pe mulți dintre ei deja îi cunoșteam pentru că am colaborat înainte, cum ar fi Asociația Nevo Parudimos, care a fi organizat acest eveniment și Asociația Interact cu care noi colaborăm, ajutăm împreună animalele vin la noi la centru, unde avem cățeii salvați de pe străzi pe care îi îngrijim împreună”, a spus Loredana Micloșină din partea Asociației Dogs Center Reșița.

Gala Societății civile reșițene ediția I a fost organizată de Asociația tinerilor voluntari rromi Nevo Parudimos Reșița împreună cu Fundația Comunitară a Banatului Montan.

De același autor

Related Articles