valeriu-stefan-820x300

După o grea suferință, vineri, a trecut la cele veșnice unul dintre remarcabilii noștri colegi, Valeriu Ștefan, un profesionist de excepţie al radioului public. Figură emblematică a mass-media din Moldova și a Radio România Iaşi, Valeriu Ștefan, realizator de emisiuni, a avut un contact permanent cu ascultătorii încă din anii `90.

O bună perioadă de timp a coordonat departamentul Actualități și Sport de la Radio Iași. Cu talent și cu o voce remarcabilă, a realizat programe de radio interactive, dar și emisiuni sportive. Cu echipa radioului a poposit deseori în mijlocul locuitorilor din Moldova, vorbind ascultătorilor despre istoricul, tradițiile și obiceiurile acestor localități.

De-a lungul carierei sale radiofonice a știut, cu experiența sa și cu mult tact, să adune în jurul său și să îndrume numeroși tineri, care ulterior s-au remarcat atât la radio cât și în alte instituții media.

Valeriu Ștefan va rămâne în memoria tuturor ca un autentic jurnalist, om de radio şi cantautor, un coleg care avea, întotdeauna, nasturii deschişi la cămaşa sufletului.

Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa foto şi text: Radio România Iaşi

(Daniel Babun)