Radio Reșița şi Primăria Reşiţa te cheamă la joacă

„Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte” – Antoine de Saint-Exupery.

UPDATE ora 20.30

O ploaie de vară, abătută peste cartierul Lunca Bârzavei. a întrerupt pentru câteva minute distracţia în Parcul Tricolorului. Din fericire. Nimeni nu s-a speriat şi nu a plecat acasă. Ba, mai mult, ploaia a fost un motiv întemeiat pentru copiii mai mari să transforme toboganele gonflabile din parc, în tobogane cu apă, ca în adevăratele parcuri de distracţie.
În fine, ploaia a trecut, iar actorii Teatrului de Vest au pus în scenă un fragment din piesa de teatru Omul de turtă dulce. De fapt, în spatele scenei, pentru că decorurile erau mai bine aşezate în iarbă.
Seara s-a încheiat cu două concerte susţinute de trupele Peregrinii şi Epoca.

UPDATE ora 17.30

Unul dintre cele mai solicitate ateliere a fost cel al voluntarilor de la Mansarda. Aceșia au fost luați cu asalt de sute de copii care doreau să fie pictați pe față, să primească în dar baloane împletite sau să se joace cu clovnii. E drept că și voluntarilor le-a plăcut să fie în centrul atenției, dar la un moment dat, lucrurile au „degenerat”, din cauza numărului mare de copii.

UPDATE ora 16.30

Parcul Tricolorului din Reșița este animat în această după-amiază de câteva sute de copii, însoțiți de părinți și de bunici. Au venit împreună să sărbătorească Copilăria, la invitația lansată de Primăria municipiului și Radio Reșița. Zumzete, zâmbete și voie bună, așa ca de 1 Iunie. Sunt amenajate aici mai multe standuri, unul dintre ele fiind Intitulat Două mâini dibace. Aici îți confecționezi singur jucăria sau decorațiunea și pleci cu ea acasă. De Ziua copilului, în parc s-au adunat și meșterii populari. Vorbim despre Gustav Hlinka, prezent cu atelierul de pictură naivă, de Iordan Gușatu cu un atelier de sculptură în lemn, Petru Chincea cu un atelier de împletituri în piele și Sonia Kugler cu un atelier pentru păpuși și tricotaje din lână.


Radio Reşiţa şi Primăria Reşiţa vă invită de 1 Iunie să ne reamintim copilăria.

Vă aşteptîm de la ora 16.00 în Parcul Tricolorului din municipiu să sărbătorim împreună această zi specială.

Concerte susţinute de trupele Red Flame, Peregrinii şi Epoca, piesa de teatru Omul de turtă dulce în interpretarea actorilor de la Teatrul de Vest, ateliere de pictură, face painting, desene pe asfalt, karaoke, sculptură, confecţionat turtă dulce şi alte surprize oferite de voluntarii Mansarda.

De Ziua Copilului, cei mici și cei mari sunt invitați să ia parte la un maraton de spectacole și distracție care celebrează copilăria, cea mai frumoasă perioadă din viața noastră.