Punctul de Operare Aeromedical Caransebeş a avut prima misiune de salvare din zonă montană

În cursul zilei de ieri, echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș a fost solicitat de salvamontiștii din Caraș-Severin pentru a ajuta la salvarea vieții unei persoane accidentate pe părtia din stațiunea montană Muntele Mic.

Persoana de sex masculin, în vârstă de 37 de ani, a suferit policontuzii în zona toracică și a membrelor, fiind necesar transportul de urgență la o unitate spitalicească. Echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontiști, care i-au acordat acestuia primul ajutor, și l-au transferat pe calea aerului la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și de tratament de specialitate.

Elicopterul ajută la scurtarea timpilor de intervenţie în cazul unor accidente în zona montană. Aparatul este dotat cu un troliu ce va permite ca echipa de prim-ajutor să acorde asistenţă victimelor pe munte chiar dacă aparatul de zbor nu va putea ateriza în anumite locuri.

Reamintim faptul că, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., a creat o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență prin înființarea a trei noi puncte de operare aeromedicală, destinate salvării persoanelor din zone montane, concomitent cu creșterea nivelului de pregătire a personalului navigant.

Punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș a fost inaugurat la finalul anului trecut, urmând ca în perioada următoare să devină operaționale și cele două puncte din Câmpulung Moldovenesc și județul Brașov.

De același autor

Related Articles