Punct şi de la capăt! UCM Reşiţa, un nou pas spre normalitate.

Telenovela UCM Reşiţa cunoaşte un nou episod, cel legat de modul în care SC Hydro Engineering SA a intrat în posesia documentaţiilor tehnice aflate în protofoliul uzinei.
Curtea de Apel Timişoara a admis recent acţiunea civilă, prin care SC UCM Reşiţa SA, cere restituirea documentaţiilor tehnice aflate în portofoliul uzinei şi ridicarea sechestrului care este pus pe arhiva tehnică în cauză.

Drept urmare, hotărârea Curţii de Apel îi obligă pe cei doi inculpaţi Adrian Chebuţiu, şi Adrian Preda respectiv pe SC HYDRO ENGINEERING SA, în solidar, să restituie uzinei reşiţene documentaţia tehnică privind cele 85 modele industriale fiind incluse şi desenele ori schiţele acestora.

Motivul este simplu. Toate aceste lucrări ale specialiştilor reşiţeni, concepute cu migală şi inteligenţă de-a lungul a zeci de ani, au fost create anterior înfiinţării societăţii incriminate.

Mai mult Curtea de Apel Timişoara lămureşte şi situaţia în care SC HYDRO ENGINEERING nu ar putea să restituie în natură arhiva cu documentaţiile aferente. În acest caz, inculpaţii Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda vor fi obligaţi la plata în solidar a sumei de 29,8 milioane lei.
(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles