Protestul părinţilor la Arad

Părinţii zecilor de elevi care au avut de suferit după dezinsecţia de la Liceul German protestează şi cer explicaţii, cu documente justificative, autorităţilor locale. Protestul va avea loc duminică, 26 ianuarie, între orele 17:00 – 20:00, la Grupul Ţcolar Forestier situat pe Calea Timişorii, nr. 29 – 31, conform aradon.ro.

Peste 50 de elevi ai liceului arădean au ajuns la spital luni, 13 ianuarie, după ce vineri, 10 ianuarie, înainte ca elevii să revină din vacanţa de iarnă, în şcoală s-a făcut acţiune de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. O săptămână mai târziu, luni, 20 ianuarie, alţi 11 elevi ai aceluiaşi liceu au ajuns la spital. Dintre aceştia doar un tânăr de 18 ani a rămas internat. Acum, părinţii cer explicaţii concrete autorităţilor locale, cu documentele aferente.

Protestăm pentru că ne-am săturat să întrebăm în stânga şi în dreapta, fără a primi un răspuns concreţ noi şi copiii noştri suntem cei care avem de suferit din toată povestea aceasta. Nu ne permitem efectiv să mergem să mai batem pe la uşi pentru a fi informaţi, am pierdut prea mult din cauza unui management defectuos al autorităţilor abilitate, a situaţiei create tot din culpa acestora, elevii au fost puşi într-o situaţie dificilă, viaţa fiindu-le pusă în pericol şi nu au beneficiat de activitate şcolară timp de o săptămână, iar părinţii au fost nevoiţi să-şi ia concediu neplătit pentru a se putea ocupa de ei, ca la urma urmei tot noi să fim vinovaţi că facem afirmaţii în necunoştinţă de cauză”, spune M. Ramona, reprezentanta părinţilor şi organizatorul protestului.


Mai mulţ M. Ramona se adresează autorităţilor locale pe care le aşteaptă la un dialog cu părinţii elevilor afectaţi de incident.