[AUDIO] Proiectul “Totul pentru inima ta” şi în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin

Institutul Naţional de Sănătate Publică, în parteneriat cu Societatea Româna de Cardiologie iniţiază medicii de familie din Regiunea de Vest a ţării, într-un proiect important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Proiectul “Totul pentru inima ta” ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut dar nu s-a reuşit din cauza pandemiei. Medicii de familie din judeţele Caraş-Severin,Timiş, Arad şi Hunedoara vor putea identifica pacienţii cu vârsta peste 40 de ani care pot dezvolta boli cardiovasculare.

O veste bună, foarte mulţi medici din Caraş-Severin vor desfăşura acest proiect în cabinetele proprii. Aceştia vor primi aparatura necesară pentru realizarea investigaţilor cardiologice de exemplu, un ECG performant, un sistem holter pentru măsurarea tensiunii dar si alte materiale sanitare. Pacienţii aparent sănătoşi vor beneficia de consult dar şi de analize amănunţite iar cei identificaţi cu grad de risc în dezvoltarea unor patologii cardiovasculare vor fi îndrumaţi către Centrul Regional de Screaning şi anume către Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, ne-a declarat expertul regional, medicul Mihai Iacob.

Printre primii medici din Reşiţa care vor derula acest proiect este şi Daniel Popovici. Acesta salută iniţiativa celor care au pus bazele proiectului şi consideră că este mai mult decât necesar să fie identificaţi oamenii care au predispoziţie spre astfel de maladii cardiace care netratate la timp, le pot pune viaţa în pericol.

Proiectul “Totul pentru inima ta” a debutat mai întâi in Regiunea de Vest a ţării dar s-a extins la nivel naţional pentru că se doreşte investigarea a peste 165 de mii de români.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles