Program german de recrutare a ucenicilor!

 LOCURI DE MUNCA - ABSOLVENTI

Experţi germani ai Serviciului de Plasare Internaţională vor fi prezenţi astăzi şi mâine la Sibiu, unde vor face interviuri de recrutare pentru tinerii care vor să urmeze timp de trei ani cursuri de ucenicie sau stagiatură în Germania, în domeniul hotelier şi gastronomic.

De asemenea, au loc selecţii şi în Braşov şi Timişoara pentru meserii de zidar sau constructor de drumuri.

Selecţia are loc în cadrul programului “The job of my life” lansat de Ministerul federal al muncii şi afacerilor sociale din Germania pentru promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările europene.

Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani care au absolvit o şcoală profesională sau liceu şi care vor să se specializeze într-o meserie în Germania.

Timp de trei ani ei vor urma un program de formare profesională în sistem dual, în care 3 – 4 zile pe săptămână vor desfăşura activităţi prctice la un angajator iar 8 – 12 ore pe săptămână vor urma cursuri teoretice.

Astăzi şi mâine, la Sibiu, vor fi selectaţi 30 de tineri care vor să specializeze în Germania în domeniile hotelier şi gastronomic.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles