Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin anunţă că producătorii de răchie din județ au dat drumul la cazane, iar licoarea se strânge deja în damigene în aşteptarea festivalului răchiei din Banatul de Munte, care se ţine anual la Băile Herculane.

Anul acesta, festivalul se va organiza vineri, 17 septembrie, în centrul orașului-stațiune, ca de obicei. Muzică populară, dansuri, spectacol de folclor și concursul pentru desemnarea celor mai bune sortimente de răchie bănățeană, vor încânta participanții la eveniment.

Zona Banatului de Munte este recunoscută pentru răchia care se produce aici. Căzănarii spun că răchia lor nu trebuie comparată şi confundată cu pălinca din Ardeal. Aici se face o răchie mai moale, de 30-40 de grade alcool, plăcută la gust, care poate fi consumată fără să te ardă pe gât.

Şef serviciu din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte a precizat pentru Radio Reşiţa că, producătorii de răchie prezenţi anul acesta la festival sunt din: Cornereva, Fârliug şi Verendin şi au produse din prună, măr, cireaşă, gutuie, pară şi smochine.

Adina Bâte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.