Procurorii DNA au descins la primărie

DNA

La o săptămână de la descinderile din ancheta legată de finanţarea echipei de fotbal Poli din perioada lui Marian Iancu, procurorii DNA au descins din nou la Primăria Timişoara. De dată această ancheta vizează contractele de întreţinere a spaţiilor verzi încheiate în timpul actualei administraţii, de schimburile de terenuri realizate pentru pasajul din Piaţa Victoriei şi demolarea acvariului din centrul oraşului.
Primarul Nicolae Robu a declarat că nu există lucruri care să i se poată reproşa municipalităţii, pentru că contractele au fost încheiate în urma unor licitaţii, fiind agreaţi executanţii cu preţurile cele mai mici.
În ceea ce priveşte schimburile de terenuri realizate pentru pasajul din Piaţa Victoriei, primăria Timişoara a oferit unor firme private, trei terenuri la schimb, în suprafaţă totală de 8.100 de metri pătraţi: unul situat în Piaţa 700, unul în zona Circumvalaţiunii şi altul pe strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Procurorii au ridicat mai multe documente.
Un raport al Curţii de Conturi arată ilegalităţi grave în privinţa spaţiilor verzi. După întocmirea raportului, cu ocazia unei şedinţe de Consiliu Local, primarul Nicolae Robu a declarat că nu există niciun prejudiciu, firmele cu care a lucrat primăria fiind mult mai ieftine decât firmele care au lucrat în anii trecuţi.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles