Proba la Limba și literatura maternă, desfășurată în condiții optime în Caraș-Severin

13 absolvenți ai clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut joi, 18 iunie proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă, la singurul centru de examen organizat la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița.

”La această probă scrisă au fost prezenți toți candidații înscriși. Niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic. De asemenea, nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș -Severin, Prof. Ion Chiosa.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

De același autor

Related Articles