furt Poliţiştii Secţiei 5 Timişoara efectuează cercetări faţă de un tânăr de 23 de ani, bănuit că ar fi sustras dintr-o societate comercială o jachetă în valoare de 500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunul fiind predat păgubitului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂŢI COMERCIALE, POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

  • Montarea desisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil;
  • Instruiţi-văpersonalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..
  • Aranjaţi vitrinele cu bunuri fărăvaloare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
  • Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.
  • Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prinscoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
  • Casele de banide bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.
  • Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului,sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului.

 Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.