Primul Paşte fără restricţii. Este posibilă o creştere a cazurilor de COVID după sărbători?

În toate spitalele din judeţ, la cererea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică au fost suplimentate gărzile, iar stocul de medicamente a fost şi el îmbunătăţit, pentru pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în zilele de Paşti.

Ca în fiecare an, a fost pus la punct şi un plan de acţiune ce va fi activat doar în cazul unei catastrofe.

Și Angajaţii Seviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin vor lucra în cele 3 zile de Paşti şi vor fi permanent la datorie, în slujba cetăţeanului, dă asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

După doi ani de pandemie, cărăşenii se vor putea bucura de primul Paşte fără restricţii. Nerespectarea măsurilor de protecţie şi faptul că oamenii nu mai poartă mască sanitară le poate pune sănătatea în pericol, deoarece pandemia nu s-a încheiat. Medicul Emil Bunda, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, susţine că o creştere a cazurilor, imediat după aceste sărbători, este posibilă.

Cei care au tuse, febră, ameţeli şi alte simptome specifice COVID-19 sunt îndemnaţi să sune la 112 şi să se izoleze de prieteni şi familie dacă sunt confirmaţi ca fiind pozitivi.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles