Primul pas pentru redresarea UCMR a fost făcut, urmează pasul doi

Sorin Frunzaverde

Primul pas pentru redresarea UCMR a fost făcut. Parlamentul României a votat ieri Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind preluarea de către Autoritatea pentru Administrarea  Activelor Statului a creanţelor bugetare administrate de Ministerul Finanţelor.  Sorin Frunzăverde- preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a explicat astăzi că pentru a transforma creanţele în acţiuni, mai este necesară modificarea articolului 95 din Legea 85 , lege care se află astăzi la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. De aceasta pot beneficia peste 100 de societăţi comerciale importante aflate acum în impas.
Intervenţia  statului este pe deplin justificată, mai crede Frunzăverde, deoarece UCMR poate fi considerată “mecanicul-şef” al hidroenergeticii din România.  Aici au fost construite peste 80% din capacităţile hidroenergetice şi tot UCMR-ul asigură şi întreţinerea lor.

În plus acest procedeu de preluare a creanţelor de către stat pentru o perioadă de timp determinată se practică şi în alte ţări din Vestul Europei şi din America.

De același autor

Related Articles