Primul caz de meningită la Spitalul Judeţean de Urgență din Reşiţa!

Alertă de meningită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa!

Este vorba despre un sugar de 9 luni care a fost adus la Reşiţa de la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa, în 1 mai în jurul orei 15.00. În urma investigaţiilor medicale efectuate s-a stabilit un diagnostic prezumtiv de meningită.

După o serie de investigaţii care au durat aproximativ 2 ore, bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Aici bebeluşul, după alte analize a fost diagnosticat cu meningită bacteriană.

Conform protocolului, reprezentanţii Spitalului Judeţean Reşiţa au anunţat Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul Orăşenesc Oraviţa, de unde a fost transferat bebeluşul. În plus, personalul medical care a intrat în contact cu sugarul a primit imediat tratament profilactic pentru prevenirea acestei boli care ucide rapid.

Meningita este o infecţie a membranelor protectoare care înconjoară creierul şi măduva spinarii. Dacă nu este tratata rapid, poate provoca intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar şi leziuni permanente ale creierului şi ale nervilor. Este mai frecventă în randul copiilor, adolescenţilor şi adulţilor tineri.

Un simptom clasic al meningitei este o erupţie de pete, ca o iritaţie, dar poate avea si alte simptome, cum ar fi:febră, stare de rău, dureri de cap, dureri musculare, respiraţie accelerată, mâini şi piciore reci, piele palidă şi pătată, gât rigid, somnolenţă şi convulsii.

În cazul bebeluşilor, pot apărea câteva simptome în plus:refuzul mâncării, agitaţie, dezvoltarea unui loc moale în creştetul capului, strigăte şi plâns şi corp rigid. Meningita este, în mod normal, cauzată de o infecţie virală sau bacteriană. Meningita virală este cel mai des întâlnită şi este mai puţin gravă. Cea bacteriană este rară şi poate avea urmări foarte grave dacă nu este tratată la timp.


         


De același autor

Related Articles