Primul bilanţ al inundaţiilor din Caraş-Severin

Anca BalintPe teritoriul judeţului Caraş-Severin nu au căzut cantităţile de precipitaţii prognozate de meteorologi, dar cu toate acestea zeci de curţi şi grădini au fost inundate. Ieri au fost semnalate şi câteva alunecări de teren şi întreruperi de energie electrică. Codul portocaliu se menţine astăzi doar pe râul Cerna.

Plutonierul major Anca Balint, voce unică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, a declarat pentru postul nostru de radio că au fost afectate 30 de curţi, cinci pivniţe, nouă grădini şi mai multe hectare de teren arabil din opt localităţi. La această oră (11.30), pompierii militari acţionează pentru evacuarea apei dintr-o curte din cartierul Câlnic şi încearcă să curăţe fântâna din respectiva gospodărie. În această dimineaţă mai erau nealimentate cu energie electrică localităţile Bolvaşniţa şi Vârciorova. Membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Bolvaşniţa acţionează pentru refacerea unui podeţ rupt ca urmare a scurgerii apelor de pe versanţi.

Au fost afectate localităţile Bolvaşniţa, Ezeriş, Zlagna, Dognecea, Caransebeş, Fizeş, Prigor şi cartierul Câlnic din Reşiţa. Au fost afectate din cauza scurgerilor de pe taluz mai multe drumuri: DN 6 în zona Mehadia; DN 57B Bigăr-Anina; DN 57 Berzasca-Şviniţa şi DJ 608 Plugova-Cornereva. Pe DN 58B Reşiţa-Bocşa, în urma scurgerilor de pe versanţi, a fost inundată o bandă de circulaţie.

Anca Balint:

  „Aşteptăm ca în orele următoare cei de la Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă să ne transmită rapoarte operative în care să fie cuprinse cu exactitate toate pagubele produse în urma fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele ore”, a mai spus vocea unică de la ISU Semenic.

Cât de pregătite au fost autorităţile din Caraş-Severin pentru valul de precipitaţii înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, aflaţi la ora 14.15 în emisiunea “Oameni MAI aproape de tine”. Invitaţi în studio vor fi specialişti de la ISU Semenic, cei care au coordonat intervenţiile la inundaţii. (Sebastian Dragomir)

2 COMENTARII

Comments are closed.

De același autor

Related Articles