Primele 120 de doze de vaccin AstraZeneca în Caraș-Severin! Cele două centre din Reșița devin funcționale de astăzi

În România debutează astăzi vaccinarea anti SARS CoV-2 cu noul ser de la AstraZeneca. Primele 120 de doze vor ajunge în această dimineaţă şi la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, urmând a fi împărţite celor două centre din municipiul Reşiţa, de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Şcoala Generală Nr 6 „Mihai Peia”, centre care devin funcţionale începând de astăzi, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În aceste două centre va începe, din 15.02.2021, vaccinarea populației cu vaccinul produs de AstraZeneca, în limita dozelor disponibile. Se pot programa persoanele care fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrători care desfășoară activități în domenii esențiale. Vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, iar doza de rapel se va realiza la 56 de zile.

Programările se fac astfel:

-Pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro;

-Prin intermediul medicului de familie;

-Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25.

După o pauză de câteva zile, Centrul de vaccinare de la sala de sport a Liceului de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa îşi va relua activitatea începând de astăzi. Aici va continua Etapa a II-a de imunizare, respectiv doza de rapel pentru persoanele vaccinate anterior cu serul de la Pfizer.

Noi cabinete de vaccinare anti-COVID vor deschise astăzi în vestul ţării, pentru începerea imunizarii cu serul produs de AstraZeneca. Cele mai multe sunt în Timiş, 10. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în Timişoara vor funcţiona 3 fluxuri de vaccinare iar în Lugoj două. Câte un flux nou va fi disponibil la Giroc, Jimbolia şi Moşniţa Nouă. De asemenea, în Arad, vor funcţiona, tot de astăzi, alte 4 noi cabinete de imunizare. În fiecare dintre aceste centre vor putea fi imunizate, zilnic, câte 60 de persoane. Vă reamintim că la nivel naţional, de astăzi vor deveni funcţionale,180 de noi cabinete în care va fi folosit exclusiv serul produs de AstraZeneca.

Vă reamintim că vaccinarea este o măsură complexă de prevenţie în pandemia de SARS CoV-2 alături de celelalte obligaţii ce ne revin: purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică.

Sursa foto: Primăria Reșița

De același autor

Related Articles