Primarul comunei Brebu, Viorel Roșca, la un pas de suspendare

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul cu privire la o situație de conflict de interese în care află, primarul comunei cărășene Brebu, Viorel Roșca.  În sesizarea celor de la ANI, se face trimitere la un conflict de interese administrativ, în care a fost implcată soția edilului.

În calitate de primar, în mandatul din perioada 2012 – 2016 și în cel prezent, Roșca ar fi semnat două dispoziții, în urma cărora soția acestuia a obținut un avantaj patrimonial. Era vorba de evaluarea unei persoane cu handicap, edilul comunei încălcând mai multe articole de lege.

Viorel Rosca

Cu aproximativ 5 ani în urmă, primarul Roşca a mai fost fost trimis în judecată. Atunci, procurorii DNA l-au acuzat pentru trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, alături de viceprimar. Ei au fost condamnaţi la închisoare câte un an şi şase luni, cu suspendare, în dosarul fraudării fondurilor europene şi naţionale alocate prin programele de sprijinire a producătorilor şi utilizatorilor de terenuri agricole. Primarul şi viceprimarul s-au angajat să încheie contracte de prestări servicii cu firme ale lui Tudor Ioan Jurj din Lugoj, omul de legătură a lui Romică Anculia, fostul director APIA Caraş-Severin, condamnaţi şi aceştia, pentru fapte de corupție.

Sursa foto: facebook