Ministerul Economiei a cuprins în Programul de Investiții pe anul 2021 proiectul “Dezvoltarea Domeniului Schiabil Semenic”, susţine primarul municipiului Reşiţa pe pagina oficială de facebook.

În luna martie mai exact, Consiliul Județean Caraș-Severin, primaria Reșița și primaria Valiug vor scoate la licitatie Proiectul Tehnic și execuția de lucrări pentru acest obiectiv.

„Mulțumesc doamnei Secretar de Stat Daniela Nicolescu pentru primire și pentru operativitatea cu care a tratat acest proiect foarte important pentru dezvoltarea comunității noastre!” transmite edilul Ioan Popa.

M-am bucurat să mă reîntâlnesc la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului cu colegul meu, domnul Ioan Popa, primarul municipiului Reșița. Am discutat despre proiectele de dezvoltare pe care administrația pe care dumnealui o conduce le are pentru perioada următoare, dar și despre căile prin care Ministerul Economiei poate sprijini dezvoltarea comunităților locale din țară”, a declarat şi secretarul de stat Daniela Nicolescu.

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din zona Semenic a intrat în linie dreaptă. Acesta vizează realizarea unor pârtii noi, reabilitarea infrastructurii și a drumului de acces, amenajarea de locuri de parcare, realizarea unor instalații de transport pe cablu și a unor instalații de nocturnă și zăpadă artificială.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a declarat la începutul lunii ianuarie pentru Radio România Reşiţa că în 2023 o să putem urca pe Semenic cu telegondola.

Primul pas spre realizarea Domeniului Schiabil Semenic-Crivaia s-a făcut prin aprobarea Hotărârii de Guvern privind schimbul de terenuri între Primăria Reşiţa şi Romsilva.