După o pauză de doi ani, la Reşiţa, din luna martie va fi reintrodusă parcarea cu plată. După cum a declarat primarul Ioan Popa, aproximativ 1.000 de locuri din zone de interes vor funcţiona în acest regim. Vor fi folosite sisteme de plată inteligente, iar tariful va fi de 2-2,5 lei pe oră.

Edilul spune că pe lângă cele 600 de locuri preluate de la Ecobau au fost identificate încă 400, astfel că aproximativ 1.000 de locuri vor funcţiona în regim de parcare publică. El a mai anunţat că printr-un proiect european pe care municipalitatea urmează să îl depună la Agenţa pentru Dezvoltare Regională Vest, vor fi montate pastile de senzori în parcări. Dacă în cinci minute nu se achită taxa, senzorul trimite mesaj către dispecerat şi cei 3-4 angajaţi pe care îi vom avea vor interveni pentru a aplica sancţiuni, a adăugat Popa.

Vom face sisteme de plată inteligente, cu card, cu telefon mobil, cu digitalizare. Vom aduce niște automate de parcări inteligente – plătești la automat cu cash, iei bonul de acolo și pe un proiect european pe care urmează să îl depunem la ADR, pe Smart city, vom introduce inclusiv pastile de senzori în parcări, prin care vom putea să gestionăm foarte bine sau într-un mod modern aceste parcări: vine mașina, se pune în parcare, dacă în 5 minute nu este achitată parcarea, senzorul transmite un mesaj către dispecerat și cei 3-4 oameni pe care îi vom avea în tot orașul vor merge să penalizeze pe cel care nu face acest lucru. Nu veți mai vedea acel sistem cu oamenii care se plimbă cu camere de filmat pe acolo și hăituiesc persoane.

De asemenea vor exista zone galbene, unde oamenii îşi pot lăsa maşinile gratuit timp de 30 de minute.