Primarul Felix Borcean: Trecerile de pietoni vor fi iluminate, pentru a spori gradul de siguranţă

Trecerile de pietoni din Caransebeş vor fi iluminate, prin intermediul unor proiectoare, pentru a spori gradul de siguranţă al cetăţenilor. Un astfel de sistem a fost deja montat în zona Gării.

În perioada următoare, după cum a declarat primarul Felix Borcean, vor fi iluminate şi alte treceri. Edilul a explicat că pietonii sunt luminaţi în plan vertical din direcţia de mişcare a şoferului, pe fiecare sens în parte.

Am început să montăm aceste luminatoare la trecere de pietoni pentru sporirea siguranţei pietonilor şi, bineînţeles, şi pentru atenţionarea mai precisă a conducătorilor auto. Ele, practic iluminează mai proeminent trecerile de pietoni, sunt plasate pe nişte stâlpi vizavi unul de celălalt şi luminează strict perimetrul trecerii de pietoni.

În prima etapă vor fi montate 10, primul în zona gării, unde şi traficul este mai intens în orele de seară şi noapte, urmând să amplasăm astfel de iluminatoare pe strada Ardealului, pe Nicolae Bălcescu şi pe Calea Severinului.

Un astfel de sistem de iluminat are o valoare de aproximativ 2.500 de lei, iar banii provin de la bugetul local, a mai declarat Felix Borcean.

De același autor

Related Articles